Hoe friemelen of 'fidgeting' kan helpen je stressniveau te verlagen

Het is voor bijna iedereen herkenbaar: momenten dat je maar niet stil kunt zitten en zenuwachtig aan het friemelen bent. Zeker in tijden van corona. Als onschuldig friemelen veranderd in nagelbijten of korstjes lospeuteren, dan kun je hier last van krijgen. Dit is uiteraard niet de bedoeling, en om deze reden kun je bij ons terecht voor de meest veelzijdige Fidget Cubes die jou op elk moment kunnen helpen bij het loslaten van stressmomenten. Hoe? Dat leggen wij je uitgebreid uit in dit artikel.

Sfeerbeeld van Anti Stress Friemelkubus 'Baby Groot'

Waarom een fidget cube?

Waarschijnlijk ken je de fidget spinners die een paar jaar geleden een hype waren nog wel. Fidget Spinners en andere Fidget Toys zijn ontworpen om iets in handen te hebben. Het blijkt namelijk dat als je iets in je hand hebt waar je mee kunt spelen, je concentratievermogen omhoog gaat. Een fidget spinner werkt ongeveer als een ouderwetse tol, maar de fidget cube is van een heel ander niveau.

De fidget cube lijkt op een dobbelsteen met schuifjes, knopjes en klik knopjes waar je mee kunt spelen op de momenten dat je merkt dat je wilt friemelen. De fidget cube staat ook wel bekend als de friemelkubus. Onze friemel kubus heeft 6 kanten met verschillende mogelijkheden. Benieuwd naar wat je allemaal met de kubus kunt doen? Lees snel verder in ons artikel “Wat is een Fidget Cube of friemelkubus.” 

Omdat de kubus, anders dan de Fidget Spinner, 6 verschillende kanten heeft is hij veel veelzijdiger dan de spinner. De meeste producten die ontworpen zijn om stress te verlichten zijn beperkt in hun gebruik. Ze zijn simpel en kunnen vaak met één beweging één opdracht uitvoeren. Met de Fidget Cube kun je afwisselen tussen 6 verschillende spellen. De cube past in de Fidget Prism sleutelhanger zodat je jouw moderne stressbal overal mee naartoe kunt nemen.

Stressbal in een modern jasje

In principe is de Fidget Cube een stressbal in een modern jasje. Iedereen die wel eens een stressbal in handen heeft gehad weet hoe verslavend het kan zijn om met iets te spelen, maar knijpbewegingen zijn niet altijd rustgevend. Mensen die bijvoorbeeld last van zenuwpijn of reuma hebben kunnen snel last krijgen van knijpbewegingen en pijn is niet rustgevend.

De kubus werkt anders. Je kunt de volledige kubus rond rollen in je hand of tussen je vingers, maar je kunt ook met de knopjes, schuifjes en het rollende balletje spelen. Door het formaat van de Fidget Cube kun je het speeltje makkelijk verbergen. Hij valt zelfs tijdens het friemelen nauwelijks op. Zit je bijvoorbeeld regelmatig aan de vergadertafel te draaien op je stoel? Probeer dan eens een Fidget kubus mee te nemen. Het kan dan zomaar zo zijn dat je je hoofd er ook beter bij kunt houden. Probeer tijdens vergaderingen of in de klas de knopjes die geluid maken te vermijden. Anders leidt je de mensen om je heen juist af door met je cube te spelen, en dat is weer niet de bedoeling.

Friemelen in plaats van slechte gewoontes

Het is nog niet bewezen, maar het is logisch om aan te nemen dat een Fidget Cube goed van pas kan komen als je probeert te stoppen met roken of nagelbijten. Door de kubus te pakken op de momenten dat je de drang voelt om toe te geven aan slechte gewoontes, kun je jezelf snel en schadeloos afleiden met onze Fidget Cube. Door niet toe te geven leer je jezelf “slecht gedrag” af. Dit leidt uiteindelijk tot nieuwe gewoontes in plaats van slechte gewoontes waar je vanaf wilt.

Er zijn onderzoeken waaruit blijkt dat het friemelen ervoor zorgt dat je je beter kunt concentreren. Zo blijkt uit Brits onderzoek dat kinderen die met een Fidget speeltje spelen, sneller leerstof onthouden. Hierdoor wordt er ook voorzichtig gesteld dat een Fidget Cube ook verlichting kan brengen bij ADHD, ADD, OCD en autisme. Het spelen met een kubus zou de hersenen stimuleren door een extra proces te verwerken, waar weinig cognitieve vaardigheid komt kijken. Hierdoor worden je hersenen onbewust sterker gemaakt wat er weer voor zorgt dat je stressmomenten beter kunt verwerken en trotseren.

Conclusie

Je kunt het spelen met friemelspeelgoed vergelijken met het klikken van een pen of het peuteren aan je nagels. Een simpele handeling die je onbewust keer op keer uitvoert. Het maakt niet uit waarom je die handeling uitvoert. Of het nu voortkomt uit verveling, gewoonte of omdat je gewoon heel nerveus bent van nature. Een Fidget Cube kan je helpen bij het verlagen van je stressgevoelens. Simpelweg door je even af te leiden waardoor je de tijd kunt nemen om adem te halen. Hij staat leuk op je bureau op werk, je kunt hem in je hand verstoppen als je niet wilt dat iemand de kubus ziet en je kunt hem waarschijnlijk in jouw favoriete kleur krijgen.

Ben je klaar om jouw nieuwe moderne stressbal in huis te halen? Klik dan snel door naar onze shop

 

1 reactie

  • Heel erg bedankt voor de fidgetcube! Ik merk op dat sinds ik de cube in mijn bezit heb ik stukken meer rust kan vinden en onnodige stress kwijt kan. De cube heb ik ten alle tijden op zak, in de auto, tijdens een bezoek aan de supermarkt, op het werk, noem maar op! Ik heb de cube destijds aan mijn vrienden en familie aangeraden en ook daar krijg ik positieve reacties! Persoonlijk gezien vind ik de cube veel meer bijdragen aan het wegnemen van stress dan de fidgetspinner. Daarom mijn grote + voor deze Cube!

    Stijn

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd